Litiju dugu oko 30 kilometara danas u prešle i devetogodišnja djevojčica Sara Bulajić i naša sugrađanka svima nama poznata po istrajnosti, borbi i volji za životom - Milica Ijačić.

milica ijacic litija.jpg

Sara je bila u društvu oca i bez ikakvih tragova umora na licu sa osmijehom je koračala od Mrkonjića-rodnog mjesta Svetog Vasilija Ostroškog do Trebinja.

Među litijom posebnu pažnju svih izazvala je Milica Ijačić, naša sugrađnka koja se već dugi niz godina nalazi u invalidskim kolicima.

Nije joj to bila prepreka da pređe svih 30 kilometara.

"Juče sam imala temperaturu. Nisam se osjećala najbolje. Ali volja je bila jača od gripe. Na licu mi je samo uspjeh, uspjela sam u još jednoj svojoj misiji", kaže Milica za TrebinjeLive.info.

Ova djevojka napominje da se kao malo dijete raduje što je bila dio ovog velikog događaja i da joj je drago što je dala svoj skroman doprinos odbrani svetinja u Crnoj Gori.

"Hvala Svetom ocu Vasiliju što mi je dao snagu i što sada, poslije 30 kilometara, ne osjećam nikakav umor", priča nam Milica.

Među učesnicima litije bio je i veliki broj naših sugrađana koji imaju više od 80 godina. Svi su uspješno prepješačili litiju dugu 30 kilometara.