I tokom protekle noći na području Trebinja zabilježeni su jaki udari vjetra, koji su često bili i do 100 kilometara na čas, kažu za TrebinjeLive.info u Meteorološkoj stanici našeg grada.

drvo tini.jpg

Ovakvi udari vjetra, pojašnjavaju u ovoj stanici, imaju karakter olujnih, a nije isključeno i da su udari vjetra u pojedinim dijelovima grada prelazili i više od 120 kilometara na čas, s obzirom na to da se mjerni instrumenti nalaze u Hrupjelima.

Od jakih udara vjetra iskrčeno je više stabala drveća, na ulazu u Trebinje iz pravca Ljubinja vjetar je prevrnuo kamionsku prikolicu, dok su Gradskom parku od polomljeni štandovi.

Ekipe Civilne zaštite, Komunalnog i vatrogasci već su počeli sa uklanjanjem iskrčenih stabala.

U 7.00 časova u Trebinju je izmjereno nula stepeni Celzijusovih, dok je u isto vrijeme u Bileći bilo minus jedan, a u Gacku i Nevesinju minus šest stepeni Celzijusovih.

Bez struje su jutros područje Gomiljana i Poljice u Popovom polju.

Ugaženog snijega i leda ima na gotovo svim dionicama koje vode preko planinskih prevoja i u višim predjelima, posebno u centralnim krajevima i na istoku RS, pa vozačima savjetujemo maksimalno opreznu i sporiju vožnju, uz obaveznu upotrebu zimske opreme - upozoravaju iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Što se tiče Hercegovine, vozačima se poseban oprez savjetuje na putnom pravcu Gacko-Tjentište, preko planinskog prevoja Čemerno.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.