Policijski službenici Policijske stanice Nevesinje su juče, 6. februara, oko 15.00 časova na regionalnom putu Nevesinje – Bileća zaustavili i kontrolisali putnički automobil marke „Volksvagen“, tip „Pasat“ u kome je pronađeno 5.150 paklica cigareta raznih vrsta.

cigarete.jpg

Policijski službenici su na osnovu prethodno napravljenih planova za suzbijanje trgovine akcizom i raspoloživih operativnih saznanja na regionalnom putu Nevesinje-Bileća, u mjestu Ljeskovik, zaustavili i kontrolisali navedeni putnički automobil kojim je u trenutku kontrole upravljalo lice inicijala A.V. iz Bileće.

Izvršenim pretresom u automobilu je pronađeno 5.150 paklica cigareta različitih vrsta čija se tržišna vrijednost procjenjuje na oko 23.500 KM.

Nakon dokumentovanja krivičnog djela nedozvoljena trgovina protiv lica inicijala A.V. će biti podnešen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju.

U 2019. godini Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su evidentirali 16 krivičnih djela nedozvoljena trgovina.

Ukupno je oduzeto 69.680 paklica cigareta raznih vrsta i 53 kg rezanog duvana.