Regionalni odbor Socijalističke partije /SP/ za izbornu jedinicu devet saopštio je večeras da nisu tačne tvrdnje da nisu imali kvorum za sinoćnju sjednicu na kojoj su dali punu podršku lideru te partije Petru Đokiću.

SP.jpg

Na sastanku, koji je održan u Trebinju, najoštrije je osuđeno samoinicijativno djelovanje Maksima Skoka - narodnog poslanika iz ove izborne jedinice, kao i ostalih narodnih poslanika SP-a koji su svojim ishitrenim djelovanjem grubo narušili statut SP-a, nanijevši tako štetu ugledu partije. 

"Regionalni odbor Socijalističke partije IJ9 zahtjeva od narodnih poslanika da, ukoliko imaju morala i časti, odmah vrate mandate Socijalističkoj partiji. U ostvarivanju izbornog rezultata SP na ppštim izborima učestvovalo je 56.000 birača koji su dali podršku politikama i razvojnim programima SP-a. Samim tim, mandati narodnih poslanika se ne mogu smatrati njihovim ličnim, već mandatima SP i svih njenih članova i simpatizera koji daju punu i nedvosmislenu podršku organima i rukovodstvu partije", navode iz Regionalnog odbora