U prestižnom hotelu "West in Palace" u Milanu održana je prezentacija trebinjskih vinarija u organizaciji AIS Milano i AIS Lombardia u koordinaciji njihovog poznatog somelijera Adriane Licciardello.

Vinari trebinje milano1.jpg

Na ideju da organizuje ovu degustaciju Adriana je došla ljetos nakon posjete hercegovačkom vinogorju i trebinjskim vinarima.

Željela  je da svoja pozitivna iskustva sa juga Hercegovine prenese italijanskoj publici.

Na ovoj prezentaciji predstavljeno je osam vina iz pet trebinjskih vinarija: Podrumi Vukoje 1982, Vinarija Anđelić, Podrumi Berak, Podrum manastira Tvrdoš i Podrumi Runjevac.

U tročasovnoj prezentaciji brojni vinski novinari, publicisti, restorateri, somelijeri, hotelijeri, njih više od 70, upoznali su se sa autohtonim sortama Hercegovine vrancem i žilavkom, istorijom hercegovačkog vinarstva, tradicijom, običajima i gastronomijom trebinjskog kraja.

O svojim vinima pričali su Radovan Vukoje, Milica Anđelić, Aleksanar Berak, Tihomir Kuduz i Jovo Runjevac uz koordinaciju i prevod Gordane Radovanović.

Vinari trebinje milano2.jpg

Na ovom događaju prisustvovao je i predsjednik AIS Lombardie Hosam Eldin koji je istakao hercegovački region, a posebno trebinjska vina kao nove zvijezde „vinskog mediterana“ o kojima će se i u budućnosti pričati.

Na kraju ove divne vinske večeri generalni konzul BiH u Milanu Dragan Mihaljević zahvalio se organizatorima prezentacije vina AIS Milan i AIS Lombardie i pozvao sve prisutne da posjete Trebinje, te da se na licu mjesta uvjere u kvalitet proizvodnje vina i ljepote naše zemlje.