Turistička organizacija grada Trebinje predstavila je ponudu ovog područja na Međunarodnom sajmu turizma “Alpe Adrija” u Ljubljani, a akcenat je stavljen na aktivan odmor, rekao je Srni direktor ove gradske organizacije Marko Radić.

Turisticka ponuda trebinja u ljubljani.jpg

Radić je naveo da u Trebinju nema mnogo turista iz Slovenije, budući da je u prošloj godini zabilježeno oko 700 noćenja, pa je ovo bila prilika da ih upoznaju sa turističkom ponudom Trebinja.

“Slovenci dosta posjećuju Dubrovnik, Međugorje i dolaze do Mostara, pa je ovo bila prilika da ih upoznamo i sa ponudom Trebinja da bismo uticali na njihove buduće dolaske u Hercegovinu. Interesovalo ih je da li imamo auto-kampove, rijeke, šta nudimo od adrenalinskog sadržaja, biciklističke staze, planinarenja i slično”, precizirao je Radić.

On je napomenuo da su na sajmu u Ljubljani, najvećem u Sloveniji, učestvovali drugi put, a predstavili su se na štandu Turističke organizacije Republike Srpske.

Radić je rekao da je na ovom sajmu, prema podacima koje su dobili, učestvovalo oko 500 izlagača, a posjetilo ga je oko 20.000 ljudi.