Pripadnici zloglasnog Kavačkog klana koji je naziv za organizovanu kriminalnu grupu iz Kavača, malog mjesta pokraj Kotora u Crnoj Gori uhapšeni su večeras na području opštine Bileća prilikom čega im je oduzeto oko 600 grama kokaina potvrđeno je za Klix u SIPA.

sipa.jpg

Akcija je provedena u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a RS, MUP-a KS, Granične policije BiH, a dvojac se tereti za organizirani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 195. istog zakona neovlašteni promet opojnim drogama.

„Prilikom realizacije navedenih aktivnosti, policijski službenici SIPA-e su prinudno zaustavili i pretresli jedno vozilo i gore navedene osobe, prilikom čega su otkrili i privremeno oduzeli oko 600 grama nepoznate materija koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kokain. Navedene aktivnosti su izvršene po naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH. Osumnjičeni su privedeni u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost Tužilaštvu BiH“, rekao nam je glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović.