Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) večeras su, u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Granične policije BiH i Obavještajno-bezbjednosne službe BiH, na području Bileće, lišili slobode dva lica.

kokain.jpg

Lica su lišena slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Organizirani kriminal“, u vezi sa krivičnim djelom „Neovlašteni promet opojnim drogama“.

Prilikom realizacije navedenih aktivnosti, policijski službenici SIPA-e su prinudno zaustavili i pretresli jedno vozilo u kojem su bila lica koja su kasnije lišena slobode, prilikom čega su otkrili i privremeno oduzeli oko 600 grama nepoznate materija koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kokain.

Navedene aktivnosti su izvršene po naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH. Osumnjičena lica privedena su u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost Tužilaštvu BiH.