Iskrčeni stubovi javne rasvjete, polomljene žardinjere, iskrčena stabla drveća, oštećeni kontejneri - materijalna je šteta koju neodgovorni vozači svojim vozilom nanose gradskoj imovini uslijed neprilagođene brzine ili vožnje pod dejstvom alkohola, podaci su Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove.

polomljene zardinjere.jpg

Posljednji primjer neodgovorne vožnje desio se rano jutros, kada je nepoznati vozač polomio dvije žardinjere u Preobraženskoj ulici u centru Trebinja. Međutim, vozač je napustio lice mjesta, a iza sebe je ostavio novu štetu na račun grada.

Slučaj nije prijavljen policiji, međutim, policijski službenici su po službenoj dužnosti pokrenuli istragu da utvrde o kome je riječ, potvrdili su za TrebinjeLive.info u Policijskoj upravi Trebinje.

Operativnim radom policije, otkriveno je lice koje je automobilom polomilo žardinjere, naknadno je saopšteno iz Policijske uprave Trebinje.

U Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove kažu da su do sada od osiguravajućih kuća naplatili nekoliko šteta koje su vozači prouzrokovali na imovini grada.

"Međutim, često su problem neregistrovana vozila, pa onda, umjesto preko osiguravajuće kuće, štetu moramo da naplatimo od lica koje je upravljalo vozilom", kažu u ovom Odjeljenju.

Ovo nije prvi put da se u Preobraženskoj ulici, zbog neprilagođene brzine, lome žardinjere. Prošle godine, bježeći od automobila, povrijeđena su dva naša sugrađanina, a oštećene su i žardinjere.

Nedavno su u dvije saobraćajne nezgode na istočnoj obilaznici iskrčena čak tri stuba javne rasvjete.

Saobracajka.jpg