Odbornici trebinjske Skupštine usvojili su danas godišnji Program rada gradonačelnika i Gradske uprave za 2020. godinu, koji je prvi dokumenat ove vrste usvojen u ovom zakonodavnom tijelu.

skupstina trebinje.jpg

Zamjenik gradonačelnika Slađana Skočajić istakla je da je riječ o okvirnom dokumentu kojim se unapređuje  rad Gradske uprave, koji nudi planove koje upoređuje sa usvojenim budžetom, te prati strategiju razvoja grada od 2017 do 2027. godine.

"U njemu su i svi redovni poslovi gradonačelnika, službi i odjeljenja grada, a daje i strukturu zaposlenih radnika, ali i tabelarno prikazuje sve kapitalne investicije koje su planirane u 2020. godini", navela je Skočajićeva.

Ona je istakla da je cilj ovog programa rada i da se na veći nivo podigne participacija građana, kako bi se svaki naredni program rada oslonio na njihove prijedloge i sugestije.

Odbornik SNSD-a Srđan Simović pohvalio je ovaj program rada, navodeći da je riječ o važnom dokumentu kojim se pokazuje ozbiljnost gradonačelnika i Gradske uprave u ispunjavanju zacrtanih ciljeva.

"Sada imamo dokumenat na osnovu koga ćemo na kraju godina vidjeti šta je urađeno, što je veoma važno za sve građane i rad svih službi Gradske uprave", naveo je Simović.

Međutim, za opozicione odbornike riječ je o dokumentu lijepih želja.

"To su lijepe želje na 70 i nešto strana koji se donosi po prvi put", rekao je odbornik SDS-a Vidomir Begenišić.

Odbornici su donijeli i odluku o izradi srednjoročnog plana investicija od 2020. do 2024. godine, zaključak o davanju saglasnosti gradonačelniku za kupovinu dijela Ćelovića kuće u centru grada, te odluku o visini vrijednosti nepokretnosti po zonama na teritoriji grada.