Na području Dubrovnika uhapšeno je 12 lica, među kojima i jedan Trebinjac, koji su osumnjičeni da su krijumčarili veće količine amfetamina i kokaina iz BiH u Hrvatsku, rekao je načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević.

u-toku-hapsenja-u-trebinju.jpg

Pavličević je istakao da je hapšenjima prethodilo višemjesečno i složeno kriminalističko istraživanje u kome su, osim policijskih službenika iz Hrvatske, učestvovali i pripadnici MUP-a Republike Srpske.

"Uhapšeni su lica muškog pola starosti od 21 do 48 godina, među kojima i dva državljanina BiH", naveo je Pavličević.

Iz ove Policijske uprave je pojašnjeno da je kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da su četvorica uhapšenih, muškarci u dobi od 45, 44 i 21 godine, u tri odvojene grupe krijumčarili veće količine amfetamina i kokaina iz BiH u Hrvatsku, gdje su je preprodavali ostalim uhapšenim osobama, a koji su je dalje prodavali krajnjim konzumentima na području Dubrovnika, Pelješca, Mokošice i Župe dubrovačke.

Pretragom objekata koje koriste i automobila pronađeno je 1,7 kilograma amfetamina, 110 grama kokaina, dvije precizne vage, dvije mašine za vakumiranje, dva pištoljska metka i određena količina novca ostvarena krivičnim djelom.

Petorica osumnjičenika su tokom proteklih nekoliko mjeseci uz krivične prijave predati pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, te je svoj petorici određen istražni zatvor, dvojica su uhapšena tokom posljednja dva dana te se očekuje njihovo privođenje, dok su preostala petorica osumnjičenih krivično prijavljeni u redovnoj zakonskoj proceduri.

Prema nezvaničnim saznanjima, uhapšen je Trebinjac Velibor Aleksić zvani Beko /1975/.

Kokain je pronađen u vozilu koje koristi Aleksić, dok su pretragom kuće u kojoj je Aleksić živio kao podstanar pronađene ostale oduzete stvari.

Vrijednost oduzete droge je oko 80.000 KM.

Prema nezvaničnim saznanjima portala TrebinjeLive.info, jedno lice iz Trebinja uspjelo je da pobjegne policiji, pa se za njim i dalje intenzivno traga.