Premijer Republike Srpske Radovan Višković obišao je danas radove na rehabilitaciji magistralnog puta između Trebinja i Ljubinja, što je iskoristio i da održi kratko predavanje izvođačima i nadzoru nad radovima, upozoravajući ih da od njih očekuje samo jedno - da svoj posao obave na kvalitetan način.

viskovic put trebinje ljubinje.jpg

Profesionalna deformacija, s obzirom na to da je Višković doktor saobraćajnih nauka, ovoga puta bila je više nego očigledna, pa je premijer na dijelu puta koji se trenutno radi u mjestu Marić Međine pitao izvođače i nadzor za brojne tehničke detalje radova - od debljine prvog sloja asfalta, opreme koju koriste do temperatute asfalta i debljine drugog sloja asfalta.

"Nemojte da vam temperatura asfalta bude ispod 70 stepeni. To ne valja. Mora biti i veća. Preko 100 stepeni je najbolje, tada ispadne odličan po svim kriterijumima", rekao je Višković.

Nastavio je premijer da ispituje izvođače i nadzor nad radova o detaljima. Interesovao se i za vrstu opreme koju koriste u asfaltnoj bazi, širinu finišere za asfalt.

"Neću da mi neko kaže uložili ste 12 miliona maraka, a kvalitet nula. To ne smije da se desi. Očekujem kvalitet, a doći ću ponovo da obiđem radove jer je ovo veoma važan projekat za Hercegovinu", poručio je Višković.

Objašnjavao je premijer da zna, kako je rekao, sve tajne ovog posla, pa izgovori nisu pili vode.

"Nemojte mi pričati o asfaltu, ako nešto dobro poznajem - onda je to saobraćaj. Studentima držim predavanja na državnom fakultetu, znam ovu djelatnost u dušu. Interesuje me samo da radovi budu kvalitetno urađeno - to je dobro i za Hercegovinu ali i za izvođača i nadzor ako misle da se i ubuduće bave ovim poslom", kategoričan je bio premijer.

Nastaviće se, obećao je premijer Višković, sa rehabilitacijom puteva širom Republike Srpske. Za te namjene biće obezbijeđeno oko 200 miliona KM kreditnih sredstva i 100 miliona KM sredstva Puteva Srpske.