U drugoj pripremnoj utakmici pred nastavak prvenstva u Premijer ligi BiH RK "Leotar" je u Bregovima izgubio od cetinjskog "Lovćena" rezultatom 28:29 (16:13).

rk leotar rk lovcen.JPG

Trebinjci su bili bolji u prvom poluvremenu, a aktuelni prvak Crne Gore u drugom i na kraju je slavio.

Domaćin je odlično počeo i nakon početnog vođstva gostiju od 0:1, preokrenuo je rezultat u svoju korist i na semaforu je u šestom minutu pisalo 5:1.

Gosti su tada polako smanjivali prednost tako da je u 17. minutu bilo 9:9. Nakon ovog izjednačanja domaćin je ponovo preuzeo inicijativu i u 22. minutu imao je tri gola prednosti -13:10 i to je zadržao sve do kraja prvog poluvremena, jer se na odmor otišlo sa 16:13.

Tokom drugog poluvremena Cetinjani su smanjili razliku, pa je u 42. minutu na semaforu pisalo 22:22, a samo nekoliko sekundi poslije bilo je 22:23 za goste.

Tu prednost igrači Duška Milića održavali su do kraja utakmice za krajnji rezultat 28:29.

Nakon utakmice trener Darko Tavrić je rekao da je Lovćen bio protivnik po mjeri u ovoj fazi priprema , a njegovi igrači, naročito u fazi obrane, nisu igrali kako treba.

"Ima stvari sa kojima sam zadovoljan, ali i stvari koje se moraju popraviti i treba se raditi na tome. Bila je duga pauza, a mi smo desetak dana u treninzima i sigurno je nedostatak snage uticao na preokret. Na sljedećoj utakmici protiv 'Izviđača' očekujem daleko bolje izdanje", rekao je Tavrić.