Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Ljubinju da će Vlada učiniti sve da se ubrza papirologija i što prije krene sa rekonstrukcijom magistralnog puta od LJubinja prema Stocu, što je veliki problem ove male hercegovačke opštine.

viskovic krunic ljubinje.jpg

Višković je nakon sastanka sa načelnikom opštine LJubinje Darkom Krunićem rekao da je u Ljubinju veliki problem putna infrastruktura, a da je najgore stanje na putu prema Stocu.

"Od `Puteva` i Republičke geodetske uprave zatražiću informacije o eksproprijaciji na ovom dijelu puta i učinićemo sve da ovaj put po prioritetu bude uvršten za rekonstrukciju", naveo je Višković.

On je istakao da Ljubinje ima problem i sa vodosnabdijevanjem, te da u Ljubinje voda dolazi sa područja druge lokalne zajednice, a vodovod je dužine 12 kilometara sa velikom visinskom razlikom, te da su gubici na mreži ogromni.

"U prvoj etapi trebalo bi riješiti pumpno postrojenje, a to je oko 300.000 KM i Vlada će obezbijediti sredstva da se početkom građevinske sezone krene u izgradnju te pumpne stanice", kaže Višković.

Premijer Srpske je dodao da je Ljubinje mala opština koja nema velika kreditna zaduženja, a ima mali budžet što znači da se čelnici ove opštine odnose domaćinski.

Načelnik opštine Ljubinje Darko Krunić izrazio je zahvalnost premijeru Viškoviću na posjeti i istakao da je ovo prva posjeta premijera LJubinju od 2011. godine.

"Razgovarali smo o brojnim projektima i prioritetima opštine LJubinje kao što su vodosnabdijevanje, alternativni pravac elektrosnabdijevanja, putna infrastruktura i nadam se da imamo puno razumijevanje premijera za naše probleme koji se moraju rješavati", rekao je Krunić.