Poznata sarajevska kradljivica Sabaheta Džindo u jednom trebinjskom butiku otuđila je novčanik s gotovo 1.000 KM, saznaje nezvanično “Avaz”.

Sabaheta dzino.jpg

Prema riječima Jovane Cvijetić, portparola PU Trebinje, trebinjskoj policiji prijavljeno je da je jedna ili više nepoznatih osoba otuđila novčanik iz jednog trgovačkog objekta.

– Prema svim operativnim saznanjima i dokazima koji su do sada u istrazi nađeni, osoba inicijala S. Dž. počinila je krivično djelo krađa. Osoba nije uhapšena nego je raspisana potraga, pošto trenutno nije dostupna policijskim službenicima PS Trebinje – izjavila je Cvijetić.

Podsjetimo, Džindo je u više navrata krala po raznim gradovima BiH, po buticima, trgovinama i kafićima, a nekoliko puta uhvaćena je i na djelu.

Hapšena je više puta, a bila je i na crvenoj Interpolovoj potjernici zbog krađa u Hrvatskoj.

U decembru prošle godine uhapšena je u Sarajevu zbog potjernice koju je za njom raspisao MUP RS zbog sumnje da je počinila krađu.

U avgustu 2018. godine privedena je u Ilijašu zbog sumnje da je počinila krađu na štetu G. Š. iz Makedonije i firme ”Best”.

Krajem jula iste godine uhapšena je u Banjoj Luci jer je nasrnula na jednu ženu u butiku i otela joj torbu, a tom prilikom nanijela joj je i povrede.

Krajem prošle godine u ekskluzivnoj ispovijesti za naš list izjavila je da nikada ne zna kad će iIi šta ukrasti, nego da krade u hodu.

Džindo posjeduje nalaz s Psihijatrije Sokolac, gdje je bila na liječenju od 5. novembra 2018. godine do 5. juna 2019. godine, a dijagnoza je šizofrenijski poremećaj koji se ogleda u patološkoj krađi.