Izaberi pismo: ćirilica / latinica

Udruženje "Sonata" planira otvaranje dnevnog centra za unapređenje položaja mentalno oboljelih lica

Predsjednik trebinjskog udruženja za uzajamnu pomoć u duševnoj nevolji „Sonata“ Miholjka Janković rekla je da u toku ove godine planiraju da otvore dnevni centar kojim bi se unaprijedio položaj mentalno oboljelih lica iz Trebinja.

sonata.JPG

Jankovićeva je istakla da su otvaranje dnevnog centra ove vrste tražili na javnim raspravama i savjetovanjima na kojima su učestvovali u proteklom periodu.

"Naš prijedlog je uvršten u nacrt zakona o zaštiti mentalnog zdravlja. Naši planovi odnose se i na uspostavljanje vaninstitucionalnog liječenja lica sa mentalnim poremećajima, takozvanog socijalnog stanovanja. Primjere dobre prakse imamo u gradovima okruženja, gdje u takvim stambenim jedinicama dnevno boravi i po 50 korisnika“, pojasnila je Jankovićeva.

I u ovoj godini članovi "Sonate" nastaviće sa radionicama šivenja, krojenja, dekupaža, heklanja, pletenja, a vrlo je aktivna i likovna i literarna sekcija, u okviru kojih su neki štićenici objavljivali i knjige poezije, jer je, kako je kazala Jankovićeva, okupaciona terapija najbolja za metalno oboljela lica.

Odbornik u trebinjskoj Skupštini Milica Ijačić kaže da je "Sonati" neophodna podrška cijelog društva, a ne samo pojedinaca.

Godišnjoj skupštini udruženja „Sonata“ prisustvovala je i odbornik Milica Ijačić.

"'Sonata' okuplja ljude na pozitivan način i pomaže im kroz razne vrste edukacije. Čast mi je da sarađujem sa njima i da učimo jedni od drugih", istakla je Ijačićeva.

Udruženje „Sonata“ osnovano je 2000. godine i ima 80 članova, od čega je 20-ak aktivnih.

Šta Vi mislite o ovome?

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala trebinjelive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal trebinjelive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.




Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
50.000+
dnevnih
posjeta
1.550.000+
mjesečnih
čitanja
3.900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
30.000+
fejsbuk
sviđanja