U manastiru Svetog Petra i Pavla u Petrovom polju kod Trebinja učenici i nastavnici područnog odjeljenja Osnovne škole "Vuk Karadžić" proslavili su školsku slavu Svetog Savu, a svetu iturgiju predvodio je otac Milenko Spremo uz služenje monahinja ovog manastira.

liturgija sveti sava petrovo polje (2).JPG

Pozdravljajući nastavnike, učenike i sve prisutne otac Spremo je naglasio da svaki narod ima svoje velikane, a tako i srpski, ali da je od svih njih najveći i napoznatiji Sveti Sava.

"On je nosilac svih ideala, vrlina i svih pozitivnih osobina srpskog naroda.On je zvijezda vodilja srpskoga naroda kroz vijekove u slobodi i ropstvu pokazujući nam put gore na nebu. Sveti Sava je svojim plodonosnim životom i radom postao ponos i pohvala srpskoga naroda. Sveti Sava je poznat i omiljen ljudima i djeci, on svima pruža svoju ljubav, svoj sveti blagoslov. Otac je srpskog naroda u Srbiji, Republici Srpskoj i u svim zemljama u kojima žive Srbi", poručio je otac Spremo.

Direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić" Aleksandar Vukanović naglasio je da sa velikom radošću i ljubavi proslavljamo školsku slavu Svetog Savu.

"Zahvaljujem se djeci i nastavnicima koji su priredili bogat i lijep program koji je posvećen svetitelju. Na ovaj način dokazali su i pokazali da se i u područnim školama radi kvalitetno i predano sa djecom koja na taj način postižu odlične rezultate", rekao je Vukanović.

liturgija sveti sava petrovo polje (1).JPG