Zatvorska kazna za Trebinjca Spasa Milišića (32), koji je 11. februara 2018. godine na svirep način ubio sugrađanina Nemanju Šupljeglava (31) prerezavši mu grlo ispred "Merlot bara" u Trebinju, preinačena je sa ranijih 20 na 16 godina robije, ali presuda još nije pravosnažna.

milisic.jpg

Ovakvu presudu je Milišiću izrekao danas predsjednik Sudskog vijeća Okružnog suda Trebinje Duško Popić, istakavši da se Vijeće vodilo pravnim poukama dobijenim nedavno od Vrhovnog suda RS, koji je uvažio žalbu od 4. marta i zbog kojih je tužilac izmijenio raniju optužnicu za teško ubistvo na takozvano obično ubistvo.

Zbog toga je, po objašnjenju sudije Popića, ranija jedinstvena kazna za tri krivična djela: teško ubistvo, nanošenje teške tjelesne povrede radniku "Merlot bara" Peri Miloševiću i za nedozvoljeno držanje oružja, sada kazna smanjena na jedinstvenu kaznu od 16 godina, s tim da je za ubistvo dobio 15 godina, dok za nanošenje teške tjelesne povrede i dalje ostaje kazna od godinu dana i za nedozvoljeno držanje oružja šest mjeseci.

"Zbog svega toga sud je odredio jedinstvenu kaznu zatvora od 16 godina", istakao je sudija Popić, pojasnivši da presuda ostaje da je optuženi kriv što je 11. februara 2018. godine, nakon što se s pokojnim Šupljeglavom verbalno sukobio u "Merlot baru", otišao kući, donio nož, prišao Nemanji, zagrlio ga i tim nožem ga ubo u predjelu lijeve strane vrata, prekinuvši mu glavnu arteriju i ostale krvne sudove.

Od siline povreda Šupljeglav je do bolnice već bio mrtav.

"Žalba na ovu presudu je ponovo dozvoljena i konačnu riječ će ponovo dati Vrhovni sud Republike Srpske", istakao je sudija Popić.