Na gradskom groblju u Podgljivlju danas je obilježeno 27 godina o smrti Srđana Aleksića - mladića koji je 1993. godine izgubio život braneći svog sugrađanina Alena Glavovića.

godisnjica srdjan aleksic 2020.jpg

Tim povodom Srđanovu vječnu kuću danas su obišli njegov otac Rade, predsjednik Skupštine Grada Dragoslav Banjak i predstavnici memorijalnog međunarodnog turnira u malom fudbalu "Srđan Aleksić" iz Tuzle.

Rade Aleksić je rekao da je Srđanov čin bio čin čojstva, kojim je postao primjer svim ljudima da u njima i u najtežim momentima zaživi čovjek za sva vremena.

"To je nešto najljepše što može da bude i to je ono što nas čini zajednicom i ljudima tolerantnim koji su spremni da pomognu, da oproste i da svoga neprijatelja ubijede da im bude prijatelj", istakao je Aleksić.

Predsjednik Skupštine Grada Dragoslav Banjak rekao je da se danas sjećamo jednog mladog čovjeka koji je u teškim vremenima izgubio život pomagajući drugome.

"Grad Trebinje njeguje uspomenu na Srđana Aleksića i to imenovanjem sportskog kompleksa u Bregovima i organizovanjem međunarodnog plivačkog mitinga, koji okuplja ne samo mlade ljude iz regiona, već i sa drugih kontinenata", naveo je Banjak.

Predsjednik udruženja "Radničke sportske igre grada Tuzle" Mirsad Gavranović rekao je da se u ovom gradu već pet godina organizuje međunarodni turnir u malom fudbalu, koji svake godine okuplja i do 300 učesnika iz regiona.

On je istakao da turnir nosi ime Srđana Aleksića, jer djelo koje je on uradio ne smije da se zaboravi.

Srđan Aleksić, tada 27-godišnji mladić, 21. januara 1993. godine u Trebinju je spasio svog prijatelja Alena Glavovića, Bošnjaka iz Trebinja. Preminuo je 27. januara 1993. godine