Trebinjska Narodna biblioteka je i ove godine organizovala druženje sa svojim najaktivnijim članovima, za koje je priređen prijem i zahvali im se na povjerenju.

Biblioteka prijem.jpg

Bibliotekar Slavica Mrkonja istakla je da je ovo druženje dobrodošlo jer se ljudi upoznaju i razmjenjuju iskustva.

"Mi osluškujemo njihove želje, razmijenimo iskustva i tako onda već narednog mjeseca nabavimo nove naslove Narodnoj biblioteci. Na prvom mjestu u našoj ustanovi su čitaoci i knjiga. Ima čitalaca koji sedmično pročitaju i po četiri naslova", sa osmijehom na licu priča Mrkonja.

Prema riječima Izolde Kapor drago joj je što je došla na večerašnje druženje jer joj to čini čast i zadovoljstvo i u ovoj ustanovi je uvijek nailazila na ljude sa osmijehom i koji su predusretljivi.

"Uvijek mi je prijatno doći u biblioteku. Ljubav prema čitanju se stvara vjerovatno iz kolijevke i volim svu literaturu. Trenutno čitam kriminalističke romane, a najviše mi se sviđaju ruski pisci. Ovakvo druženje je korisno za sve nas i iskorak je za biblioteku, ali i čitaoce. Mislim da je to i osvježenje za biblioteku da okupi svoje čitaoce", rekla je Kaporova.

Željko Parežanin je dugogodišnji član biblioteke i voli da čita i domaće i strane autore.

"Jednostavno, volim čitati i u meni je to usađeno od kako sam počeo da čitam. Radim na releju i gore smo po sedam dana i izolovani smo, tako da imam vremena da čitam", kazao je Parežanin.

U prošloj godini povećan je broj posjeta i korisnika Narodne biblioteke, tako da je izdato preko 2.500 članskih kartic.

Narodna biblioteka ima preko 70.000 naslova.