U trebinjskom Kulturnom centru otvorena je Svetosavska humanitarna aukcija slika za završetak izgradnje i opremanje dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici.

Humanitarnaaukcija slika za kim2.jpg

Slike i svoja autorska djela za humanitarnu akciju Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji doniralo je 19 autora iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i grada Trebinja.

Gradonačelnik Trebinja Miko Ćurić zahvalio se svima koji su poklonili svoje slike za ovu aukciju.

"Grad Trebinje nastoji da se odazove svakoj akciji humanitarnog karaktera, a ovoga puta smo osjetili posebnu potrebu da se pridružimo inicijativi Odbora za KiM. Želimo da poručimo da Srbi i srpska djeca na KiM nisu prepušteni slučaju i da sveta srpska zemlja nije zaboravljena, već da smo tu da u svakom času budemo podrška i pomoć", rekao je Ćurić.

On je istakao da se kupovinom slike pokazuje sabornost i bratska ljubav, a ujedno se čini i dobra djela jer ovaj dnevni centar znači i ljepše sutra djece na Kosovu i Metohiji.

Humanitarnaaukcija slika za kim3.jpg

Predsjednik Odbora za Kosovo i Metohiju iz Republike Srpske Milorad Arlov zahvalio se Gradu Trebinju što je omogućio da se organizuje treća humanitarna aukcija slika.

"Ovaj Dnevni centar je za 144 djece i mladih sa poteškoćama na KiM. Ovo je samo jedna u nizu humanitarnih akcija koje smo pokrenuli prošle, a nastavili i ove godine - da izgradimo Dnevni centar koji planiramo da završimo 19. avgusta ove godine na Sveto preobraženje", kazao je Arlov.

Dnevni centar, koji će se prostirati se na 714 metara kvadratnih, koštaće oko 280.000 evra, a do sa je izgrađena jedna trećina predviđenog objekta.

Do sa je prikupljeno oko 105.000 evra, što će biti poklon Republike Srpske.

Humanitarna aukcija slika u Kulturnom centru traje do 1. februara, a slike imaju jedinstvenu cijenu od 500 KM.

Humanitarnaaukcija slika za kim1.jpg