Poslanici SP u NSRS Maksim Skoko, Andrea Dorić, Goran Selak, Risto Marić i Savo Vulić traže smjenu predsjednika te stranke Petra Đokića, ali i njegovu smjenu u Vladi RS,gdje obavlja funkciju ministra energetike i rudarstva.

petar-djokic.jpg

To je večeras saopšteno novinarima u NSRS nakon što je prekinuta burna sjednica Izvršnog odbora Socijalističke partije na kojoj je takođe zatražena ostavka Đokića, nakon njegove rasprave sa poslanicima.

Poslanici Socijalističke partije u Narodnoj Skupštini Republike Srpske tvrde da su napustili sjednicu Izvršnog odbora partije, nakon koje su održali sastanak kluba i doniejli zaključak da od premijera Radovana Viškovića traže smjenu ministra rudarstva i energetike i predsjednika Socijalističke partije Petra Đokića.

Nešto ranije Insajder je objavio da su četiri člana na sjednici Izvršnog odbora Maksim Skoko, Andrea Dorić, Goran Selak i Savo Vulić tražili su smjenu predsjednika te stranke Petra Đokića.

Nakon što je njihov prijedlog većinom glasova članova Predsjedništva odbijen, ova četvorka je, kako tvrdi Insajder, demonstrativno napustila sjednicu.

Inače, danas se oglasio i poslanik SP Savo Vulić koji smatra da promjene treba da počnu od rukovodstva partije.

On podržava klub poslanika SP u Narodnoj skupštini i šefa Kluba Maksima Skoku, jer su njihovi stavovi, kako kaže, potpuno na mjestu.

– Ja sam član Glavnog odbora i u svojoj Izbornoj jedinici sam osvojio direktni mandat, osprovodeći politike partije i nudeći građanima konkretne rezultate. Ono sa čim se posebno slažem je da treba obnova partije i da je istina da to treba da krene od rukovodstva. Mene moji birači pitaju: Savo, u kakvoj si ti to partiji kad ti je predsjednik takav!? – a ja ne znam šta da im odgovorim na to. Ako je samo 10% istina od onog što vidimo u medijima, to je onda strašno – kaže Vulić.

Nedavno je i bivši ministar rada i boračko-invalidske zaštite, Milenko Savanović, koji je i predsjednik regionalnog odbora SP za Krajinu, na svom profilu na Fejsbuku objavio da je neophodna moralna obnova Socijalističke partije koja mora krenuti od vrha.

Đokića u posljednje vrijeme vezuju i za koruptivne radnje, a nezadovoljstvo njegovim radom je,kako su pisali mediji, i u njegovom matičnom odboru u Brčkom.