Rukometaši Leotara počeli su prije nekoliko dana pripreme za proljećni dio prvenstva u Premijer ligi BiH.

Rk leotar lokomotiva.jpg

Nakon 15. kola Trebinjci se nalaze na desetom mjestu sa 19 bodova i omjerom od šest pobjeda, jednom neriješenom i osam izgubljenih utakmica.

Svi igrači koji su bili u ekipi u prvom dijelu prvenstva su na treninzima, a ima i jedno novo ime, a to je Trebinjac Marko Komnenović koji igra na poziciji desnog beka.

Do sada je osim za RK "Leotar", igrao i za RK "Dervengta", RK "Lokomotiva" iz Brčkog, RK "Gračanica", RK "Maglaj", RK "Bosna" iz Sarajeva, RK "Borac M:TEL" iz Banja Luke.

Što se tiče rostera, Aleksandra Milojevića čeka operacija tako da će teško moći da nastupa u nastavku prvenstva.

Trener Trebinjaca Darko Tavrić rekao je da Leotar čeka težak raspored i da od jedne utakmice zavisi borba i za peto mjesto i za opstanak u ligi.

"Svakoga može da pobijedimo i na domaćem i gostujućem terenu jer je liga izjednačena. Mi moramo popraviti neke stvari od prošle godine da bi ostvarili cilj, a to je opstanak u ligi i što bolji plasman", rekao je Tavrić.

Pripreme će ići uobičajeno jer će se prve dvije sedmice raditi na fizičkoj pripremi, a nakon toga slijedi uigravanje kako bi Leotar bio što bolji u drugom dijelu.

"Vjerujem u moje momke koji su na treninzima i samo malo treba da popravimo koncentraciju, disciplinu da bi igrali lijep rukomet i da bi napravili dobar rezultati", naglasio je Tavrić.

Uprava i stručni štab rade na dovođenju igrača na bekovskoj poziciji, ali, kako kaže Tavrić, to je vrlo teško jer su ti igrači uvijek traženi.

Do početka prvenstva Trebinjci će odigrati pet pripremnih utakmica sa ekipama kao što su RK "Izviđač" iz Ljubuškog, RK "Lovćen" iz Cetinja, RK "Partizan" iz Tivta...

Prvu premijerligašku utakmicu Leotar igra na domaćem parketu 22. februara, kadadolazi ekipa RK "Iskra" iz Bugojna koja se nalazi na 14. mjestu i ima 14 bodova.