Širom gradova Crne Gore i večeras se u molebanima i litijama okupio veliki broj građana koji su još jednom poslali jasnu poruku vlastima u Podgorici da Zakon o slobodi vjeroispovijesti stavi van pravne snage.

Litije crna goea3.jpg

Na Trgu u Nikšiću okupljenim vjernicima obratio se episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije koji je kazao da je velika čast i blagoslov biti sa narodom u večerašnjoj litiji.

"Došao sam ovdje da se naučim nečemu. Vi ste poslanica Božija, vi ste poslanica napisana ne mastilom i na papiru, nego vi narode Božiji, vaša vjera, ova crkva, ovdje je poslanica napisana u srcima svih vas. Ko je pametan i mudar ćuti i uči iz ovog proročkog glasa Božijega koji se odašilje od vaših srdaca. Ta vaša srca su zalog boljitka, zalog našeg preporoda", kazao je Dimitrije. 

Kako je istakao ovim litijama žele pravdu za sve ljude svih ideoloških, nacionalnih i vjerskih opredjeljenja. 

"Ovo su litije koje samo dobro mogu donijeti ovoj državi, tako da oni koji govore da su one protiv varaju se, jer ovaj narod i vi svi svjedočite da ste puni ljubavi i da želite da svi uđu u istinu i radost Gospoda", poručio je episkop zahumsko-hercegovački.

Litije su održane u Podgorici, Beranima, Pljevljima, Baru, Sutomoru, Bijelom polju, Plužinama, Andrijevici, Herceg-Novom...

Litije crna goea4.jpg

Litije crna goea2.jpg

Litije crna goea1.jpg