Fudbaleri Leotara nastaviće za nekoliko dana sa treninzima pred nastavak proljećnog dijela takmičenja u Drugoj ligi RS.

fk leotar drina.JPG

Trener Leotara Oleg Ćurić osvrnuo se na prvu polusezonu u kojoj je FK „Leotar“ osvojio prvo mjesto sa 35 bodova i gol razlikom 31:7.

“Tek nakon prvog kola došla je nova uprava, koja je postavila ciljeve i tek tada smo počeli da funkcionišemo. Cilj nam je bio da skupimo što veći broj bodova i da budemo pri vrhu kako bi se na proljeće pojačali i da napadnemo prvo mjesto“, rekao je Ćurić.

Na zadovoljstvo igrača, uprave i navijača sve je krenulo bolje od očekivanog tako da se Leotar nakon jesenjeg dijela našao na prvom mjestu sa četiri boda više u odnosu na zvorničku Drinu.

Tokom decembra i januara uprava je u potrazi za pojačanjima i stvaranju tima za Prvu ligu Republike Srpske. Obavljeno je preko desetak razgovora sa igračima iz Crne Gore, Srbije i BiH.

Za sada konkretno nema još imena, ali za početak priprema očekuje se do sedam novih imena.

„Biće na probi jer smo odlučili da nikoga ne uzmemo dok ga ne isprobamo i zato ćemo ranije početi sa pripremama kako bi sa novim igračima imali probni rad, a biće zakazana i utakmica u kojoj će ovi igrači dobiti šansu da pokažu svoje znanje“, rekao je Ćurić.

Prema njegovim riječima,od početka je stav svih u klubu bio da se vrate mlađi igrači koji su prošli Leotarovu omladinsku školu i sada igraju u regionu.

"Prioritet je dovesti jednog napadača kao i kvalitetnog veznog igrača", naveo je Ćurić.

Ekipu sa Polica napustili su Marko Simović koji se vratio da igra u Srbiju i Predrag Šešelj koji je otišao u Tuzlu da igra mali fudbal za FC „Salines“.

Fudbalski savez Republike Srpske već je odlučio da dvije prvoplasirane ekipe ulaze u Prvu ligu, ali to kod svih u Leotaru ne znači ništa jer želja je prvo mjesto.

Prvenstvo počinje 7. marta, a Trebinjci prvu utakmicu igraju 8. marta u Palama protiv FK „Romanija“.