U 15. kolu Lige 12 KK "Leotar" na domaćem parketu dočekuje KK "Slobodu" iz Tuzle. Trebinjci u dosadašnjem dijelu prvenstva imaju omjer od sedam pobjeda i šest poraza (utakmica manje protiv KK "Igokea" u Trebinju), a gosti osam pobjeda i šest poraza.

Kk leotar promo3.jpg

U prvom dijelu Sloboda je u Sportskoj dvorani "Mejdan" slavila sa 78:65. Gosti u Trebinje dolaze u novom sastavu i novim trenerom Damirom Mulaomerovićem, koji su promijenili način, stil i mehanizaciju igre.

Tokom protekle sedmice stručni štab Trebinjaca bavio se analizom igre Tuzlaka.

Trener Miro Vukoje kaže da će njegova ekipa učiniti sve da dobije utakmicu protiv člana ABA 2 liga.

"Sa dvojicom novih igrača Lakićem i Pendićem dobili smo širinu i smanjili minutažu igračima koji su iznijeli dosadašnji dio prvenstva jer valja iznijeti cijelu sezonu i sa te strane oni su nam olakšica. Imali su do sada veliku minutažu i to je trend koji ćemo koristiti, da se minutaža raspodijeli i da u toj minutaži svako da svoj maksimum", istakao je Vukoje.

On je pozvao sve ljubitelje košarke da dođu u što većem broju i pomognu Leotaru da ostvari novu pobjedu, koja bi im širom otvorila vrata ostvarivanju njihovog sna.

Trebinjskoj publici po prvi put će se predstaviti i dva pojačanja Stefan Lakić (krilni centar, a došao je sa koledža "Samford" ) i Ivan Pendić (krilni centar 201 centimetar koji je došao iz portugalskog CAB "Madeira").

lakic-pendic.jpg

Utakmica se igra u subotu u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" sa početkom u 19.00 časova, a ulaz je slobodan.