Radovi na izgradnji duhovnog centra u Mrkonjićima teku planiranom dinamikom u šta se danas uvjerio i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić koji je sa saradnicima obišao ovo selo u Popovom polju i razgovaro sa mještanima i predstavnicima izvođača radova.

mrkonjici trebinje 2020 (2).jpg

Ćurić je istakao da je ovo veoma važna investicija za naš grad i da je riječ o projektu koji treba da istakne značaj ovog sela, u kome je rođen jedan od najvećih pravoslavnih svetaca - Vasilije tvrdoški i ostroški.

"Veoma sam zadovoljan dinamikom radova i vjerujem da će sve biti završeno u predviđenom roku od 500 dana. Radove zajednički finansiraju Vlada Srbije, Vlada Srpske i Grad Trebinje", istakao je Ćurić.

On je naveo da su ga izvođači radova upoznali sa dinamičkim planom, dok su mještani pohvalili što je ovaj projekat napokon dočekao svjetlo dana.

"Zajedni radimo na njegovoj realizaciji. Ukoliko se, tokom radova, ukaže potreba i za dodatnim objektima, spremni smo da ih izgradimo. Trenutno realizujemo prvu i drugu fazu projekta čija je vrijednost oko dva i po miliona maraka, a treća faza tek treba da počne", naveo je Ćurić.

mrkonjici trebinje 2020 (1).jpg

Predsjednik Crkvenog odbora sela Mrkonjići Rade Bošković nije krio oduševljenje što se radovi svakodnevno odvijaju.

On je kazao da je skoro svaki dan u Mrkonjićima i da uvijek primjeti nešto novo što vrijedni radnici urade.

"Hvala našoj matici Srbiji što je prva izdvojila sredstva za ovo svetilište. Ovo će biti jedan lijep duhovni centar naše Hercegovine", naveo je Bošković.

Predstavnik firme "SIGA" koja izvodi radove i koordinator projekta - Dijana Bašić istakla je da izgradnja centralnih objekata oko crkve Svetog Vasilija teče planiranom dinamikom i da ih je vrijeme poslužilo zbog čega su sve predviđeno planom i odradili.

"Pripremamo se za krovopokrivačke radove, a već se radi kamena obloga na pojeidnim zidovima", navela je Bašić.

Radovi u Mrkonjićima počeli su u maju 2019. godine.

mrkonjici trebinje 2020 (3).jpg