Od 30. decembra do 1. januara u trgovinama i kafićima na području Trebinja potrošeno je čak 2.050.000 KM, što je za oko pola miliona maraka više nego u istom periodu prošle godine, podaci su Poreske uprave Republike Srpske.

kafane trebinje.jpg

U ovom periodu građani i gosti našeg grada potrošili su, odnosu na isti period prošle godine, više za oko 30 odsto.

U Banjaluci je u ovom periodu potrošeno oko 4,2 miliona KM, koja je od Trebinja, po broju stanovnika, veća za oko šest puta.

Hoteli, moteli, hosteli, privatni smještaj, kafići i restorani u Trebinju bili su popunjeni do posljednjeg mjesta toko novogodišnjih praznika, jer je veliki broj turista došao da Novu 2020. godinu dočeka upravo u našem gradu.

I podaci sa sajta "Buking" kažu da je popunjenost smještajnih kapaciteta na području Trebinja tokom praznika bila oko 98 odsto.

"Veliki broj gostiju je posjetio Trebinje, a vjerujemo da će veliki broj njih u naš grad doći i za doček julijanske Nove godine kada će pod platanima pjevati Bane Mojićević", kaže direktor Turističke organizacije grada Marko Radić.

Radić je istakao da je ovako velikoj posjeti turista doprinio koncert Hari Mata Harija na Trgu slobode, ali i više nego povoljan doček u zatvorenim objektima.

"U svakom zatvorenom objektu, restoranima ili hotelima, cijena dočeka nije bila skuplja od 50 KM, što je izuzetno povoljno s obzirom na to da su u tu cijenu bilu uračunati predjelo, svečana večera, desert i jedno piće, ali i muzika uživo", kaže Radić.