Crnogorska policija više od dva sata maltretirala je biznismena iz Nikšića Miodraga Daku Davidovića na graničnom prelazu Ilino Brdo prilikom njegovog izlaska iz Crne Gore i odlaska ka Trebinju i Republici Srpskoj.

miodrag-daka-davidovic.jpg

Davidović, na koga je u decembru pokušan atentat ispred hotela "Kraun plaza" u Beogradu gdje je tom prilikom ranjen u ruku, istakao je za beogradske "Večernje novosti" da ga je policija bez razloga pretresala više od dva sata.

"Pretresom vozila policija je pokušala da me isprovocira ne bih li im dao povoda da reaguju. Naravno da u tome nisu uspeli. Ponašaju se prema meni kao da sam lice sa potjernice", rekao je Davidović.

Sve se odigralo, kako je rekao, kada je namjeravao da "pređe administrativnu među i nogom kroči u bratsku Republiku Srpsku".

"Crna Gora je moja država isto koliko i njihova /DPS-a i predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, prim. aut./. Znam iz koje kuhinje je ovo servirano. Bijesni su što sam dio onog naroda koji baštini tradicionalne crnogorske vrijednosti i ovih dana u veličanstvenim litijama pokazujem odgovor na sramni Zakon o slobodi veroispovijesti. Očigledno da im moje prisustvo među probuđenom braćom smeta. Nisu me uplašili, niti to mogu", kazao je Davidović.

Koliku popularnost Davidović uživa u rodnom gradu Nikšiću vidjelo se kada se probijao kroz špalir vjernika kako bi ušao u hram gdje su ga sugrađani dočekali ovacijama „Daka kralju“, „Ne daj se, brate“!