U Ivanici kod Trebinja večeras su tradicionalno naloženi badnjaci u prisustvu velikoj broja stanovnika ovog mjesta, ali i brojne djece.

Ivanica badnje vece2.jpg

Badnjaci su naloženi kod novopostavljenog krsta na mjestu gdje treba da bude izgrađena pravoslavna crkva, prva na tom području.

Stanovnici Ivanice kažu da je svako Badnje veče za njih poseban praznik, pun radosti i ljubavi, koji proslavljaju na, za njih, jedinstven način.

"Izgradićemo akobogda i hram, koji svi jedva čekamo, jer će to biti mjesto naše vjere, okupljanja, radosti i ljubavi prema Bogu živome", kažu Ivanjičani.

Ivanica badnje vece1.jpg

Pričaju da svaki Božić dočekuju sa posebnom radošću.

"Ovaj praznik okuplja naše porodice, prijatelje. To je praznik koji svi jedva čekamo, radujući se porukama koje on šalje cijeloj vaseljenji", navode oni.

Svjetlost badnjaka večeras je,  kažu, dao im nadu za boljim danima za sve srpske povratnike u Ivanicu - mjesto koje je pretrpjelo velike ratne strahote.

"Čekamo vodu, a onda, akobogda, vjerujemo da će naše malo mjesto imati odlične uslove za život. Nas je malo, ali smo složni, poštujemo se između sebe i pomažemo jedni druge", tvrde Ivaničani.

Ivanica badnje vece3.jpg