Veliki broj Trebinjaca prisustvovao je večeras tradicionalnom nalaganju badnjaka na Trgu slobode, čija je svjetlost obasjala cijelo Trebinje pred sutrašnji najradosniji hrišćanski praznik Božić.

badnje vece nalaganje badnjaka trebinje (1).jpg

Sa Trga slobode je poslata poruka da su mir, sloga i jedinstvo najvažniji, a gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je protekla godina bila godina u kojoj je započet veliki broj projekata koji u potpunosti mijenjaju sliku našeg grada.

"Trebinje nije samo veliko gradilište, nego je i grad u kome se sučeljava puno novih ideja i realizuju do juče nezamislivi projekti. Stvorena je kreativna atmosfera koja je privukla mnoge ljude van Trebinja da dođu i pokažu šta mogu i šta znaju", naveo je Ćurić.

On je istakao da kada sveta svjetlost badnjaka u čovjeku ukreše misao Božiju, onda nema brane koja će ga zaustaviti, niti ponora koji će ga progutati.

Starješina Sabornog hrama Svetog preobraženja Gospodnjeg Mladen Žulović poručio je vjernicima da je praznik koji sa radošću dočekujemo uspomena na istorijski trenutak kada je Sin Božiji postao čovjek, oboživši ljudsku prirodu.

„Bog je sebe unizio i postao čovjek, da bi nas ljude uzvisio, da bi mi postali bogovi po blagodati. To je ono što je za nas ljude važno – da mi kroz Hristovo primanje tijela možemo da postanemo satjelesnici božiji“, kazao je otac Mladen

U prigodnom programu nastupilo je Gradsko kulturno-umjetničko društvo "Alat Svislajon".

Nalaganju badnjaka prethodila je večernja služba u Sabornom hramu.

Povodom Božića, u Sabornom hramu u Trebinju Sveta liturgija biće služena u ponoć i u 6.00 sati.

Jutarnju službu predvodiće umirovljeni vladika Atanasije.

badnje vece nalaganje badnjaka trebinje (5).jpg

badnje vece nalaganje badnjaka trebinje (2).jpg

badnje vece nalaganje badnjaka trebinje (3).jpg

badnje vece nalaganje badnjaka trebinje (4).jpg