Kandidat za predsjednika Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović ostvarila je pirovu pobjedu u Dubrovniku sa tek nešto više od 100 glasova u odnosu na kandidata SDP-a Zorana Milanovića, javljaju tamošnji mediji.

milanovic kitarevic dubrovnik.jpg

Kitarovićeva je osvojila 9.434 glasa, dok je Milanović osvojio 9.304 glasa.

Iako se očekivala ubjedljiva pobjeda Kitarovićeve na području grada Dubrovnika, to se nije dogodilo, pa je ovo, očigledno, i jasna poruka dubrovačkom HDZ-u koji je u proteklom periodu svojim nepromišljenim radnjama, izjavama i stavovima nanio nemjerljivu štetu ovom gradu.

Građani Dubrovnika različito komentarišu izbore. I dok jedni tvrde da je ipak riječ o pobjedi HDZ-a, drugi navode da je više nego jasno zbog čega Dubrovčani nisu glasali za kandidata koga je podržao HDZ.

"Ekipa iz HDZ-a mislila je da će uz pomoć Tompsona na Stradunu i nazivajući 'dušebrižnicima' veliku većinu svojih sugrađana proći nekažnjeno od Dubrovčana!? Evo im dovoljno razloga da malo analiziraju šta pričaju i šta rade i utvrde zašto su doživjeli izborni debakl", tvrde neki od Dubrovčana.

I nije samo to razlog debakla na izborima - tvrde Dubrovčani, jer je cjelokupna politika HDZ-a u Dubrovniku zasnovana na prošlosti, bez vizije budućnosti grada, njegovih građana i važnih kapitalnih projekata.

Milanović je pobijedio na skoro svim biračkim mjestima u samom gradu Dubrovniku, a Kitarovićeva je odnijela pobjedu u Mokošici i Komolcu.

Zoran Milanović izabran je u drugom izbornom krugu za novog predsjednika Hrvatske sa više od 100.000 glasova razlike u odnosu na Grabar Kitarovićevu.