Rukometaši Leotara rođeni 2002/03 učestvovali su na turniru "Trofej grada Beograda", koji je održan u srpskoj prestonici.

Rk leotar 2002 03.jpg

Turnir se održavao u tri starosne kategorije, a svaka kategorija je brojala 24 ekipe koje su se takmičile po kup sistemu.

Leotar je bio u grupi sa RK "Studentski grad" iz Beograda i RK "Ribnica" iz Ribnice iz Slovenije.

Turnir su otvorili sa RK "Ribnicom" i u dosta neizvesnoj utakmici, u kojoj su se ekipe smjenjivale u vođstvu, Trebinjci su imali priliku da u posljednjoj sekundi ostvare pobjedu, ali neiskorišćeni sedmerac donio je i možda najrealniji ishod 13:13.

U drugoj utakmici sa RK "Studentski grad" Leotar se držao do polovine drugog poluvremena kada Beograđani koriste nekoliko grešaka protivničke ekipe i ostvaruje pobjedu rezultatom 11:7.

Leotar je tako zauzeo drugu poziciju u grupi i plasariao se u borbu od osmog do 16 mjesta.

U drugom krugu čekala ih je ekipa RK "Štrpci" iz Štrbaca sa Kosova i Metohije. Leotar je od početka do kraja utakmice igrao dobro tako da mu je ta igra donijela pobjedu od 13:8.

U borbi za 9. mjesto sastali su se sa RK "Partizan" iz Beograda. Susret je bio dinamičan od samog početka gdje nijedna ekipa nije imala osjetniju prednost pa se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 6:6.

Drugo poluvrijeme donijelo je isti scenario, igra se gol za gol i sredinom drugog poluvremena Leotar je došao do vođstva.

Posljednjih pet minuta Trebinjci nisu iskoristili zicera što je Partizan kaznio i na kraju odnio pobjedu rezultatom 15:12.

Boravak u Beogradu Trebinjci su iskoristili da pogledaju prijateljsku rukometnu utakmicu između reprezentacija Srbije i Egipta gdje su dali podršku reprezentativcima Srbije pred predstojeće evropsko prvenstvo.

Organizator turnira je agencija "Sport plus", Rukometni savez Beograda i Grad Beograd.