Trebinjce i mnogobrojne goste koji se nalaze u najjužnijem gradu Republike Srpske u Novu 2020. godinu uvešće grupa "Hari Mata Hari".

Hari mata hari.jpg

Hari Varešanovića za Trebinje veže dosta stvari. Njegova porodica je porijeklom je iz našeg grada,gdje imaju kuću ovdje i često dolaze, a prva supruga sa kojom ima sina je iz Trebinja.

Nije pjevao u gradu podno Leotara već 30 godina i kada su ga pitali za novogodišnji dolazak prihvatio sa posebnom radošću, jer je imao veliku želju da ponovo nastupi.

"U to se uklapa sam nastup i veselje i ima specifičnu dozu adrenalina publike, izvođača i to je posebno. Mislim da će večeras biti sjajno i pozivam sve da dođu na zajednički doček Nove godine jer će svi koji dođu vidjeti iznenađenje. Biće tu, osim mojih pjesama, pjesme koje ja volim, sevdalinke, za svakoga po nešto" iskren je Varešanović.

Vidljivo je da je Trebinje dosta napredovalo kaže Varešanović.

"Poručujem da se treba još više iskoristiti, jer ima odličnu geoturističku poziciju i treba se još više ulagati u sva bogatstva i ljepote Trebinja", poručuje Varešanović.

Hari Varešanović je sa šest godina počeo da svira gitaru, a njegov djed bio je poznati sevdalija. Prvi javni nastup imao je 1970. godine na festivalu "Prvi aplauz" u Banja Luci.

Imao je solističku karijeru, a bio je i član grupe "Ambasadori", a nakon toga osnovao je i grupu "Hari Mata Hari".

Bio je učesnik i Evrovizije u Atini 2006. godine sa pjesmom "Lejla" koju je komponovao Željko Joksimović i osvojio je treće mjesto.

Prema njegovim riječima, to je veliki uspjeh, ali malo je pjevača koji su pobijedili na ovom takmičenju i imali veliku svjetsku karijeru kao grupa ABBA, Tom Džons.

Imao je preko 1.000 koncerata, 7.000000 prodatih albuma, 15 albuma, bezbroj hitova koji se su kao što je i vino, što su stariji to su slušaniji.

Dosta je lutao u svojim muzićkim izarazima, da bi ga pronašao sa "Hari Mata Hari".

Za njega kažu da ima ljubavne balade sa primjesom zvukova sa balkanskog prostora, a on odgovara da kroz svoju muziku pokazuje i svoj emotivni stav.

Njegova karijera traje blizu četiri decenije i kada je bio mali sanjao je o statusu zvijezde..

"Kada sam bio mali želio sam biti zvijezda i to mi se ostvarilo. Svaki čovjek može reći moglo je biti drugačije, bolje, ali to je ono što sam sanjao kao dijete i ispunjen je moj muzički san", jasan je Varešanović.

Imao je dosta dueta sa različitim pjevačima Jelenom Tomašević, Ninom Badrić, Draganom Mirković, Hankom Paldum... i kaže da je to jedna zanimljiva forma u kojoj se dva pjevača pokazuju u jednoj pjesmi.

 Koncert počinje u 22.00 časa na Trgu slobode.