Na Trgu slobode u Trebinju upravo je završen skup podrške braći u Crnoj Gori i Mitropoliji crnogorsko-primorskoj na kome je prisustvovao veliki broj Trebinjaca, ali i građana ostalih istočno-hercegovačkih opština.

trg slobode trebinje (2).jpg

Gradjanima se obratio vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije koji je pročitao saopštenje Episkopskog savjeta.

On je rekao da je Episkopski savjet pozvao nosioce vlasti u Crnoj Gori da skupe snage i, u najkraćem roku, otvore istinski dijalog da se popravi što se popraviti može, prije nego što eventualna primjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti postane izvor za ozbiljne društvene diobe sa nesagledivim posljedicama.

trg slobode trebinje (8).jpg

Episkopi su, naglasio je vladika Dimitrije, saglasni da je donošenje ovakvog zakona, uz mnoga kršenja procedure i neusaglašenosti sa međunarodnim standardima, te bez odgovarajućeg dijaloga, nesumnjivo upereno protiv Pravoslavne Crkve, konkretno Srpske Patrijaršije.

Građani su tokom skupa podrške nosili srpske zastave, fotografije mitropolita Amfilohija i brojne transparente, te uzvikivali "Milo lopove, ne damo ti svetinje!".

Skupu podrške prehodilo je služenje večernjeg bogosluženja sa molebanom u Sabornom hramu.

trg slobode trebinje (6).jpg

trg slobode trebinje (3).jpg

trg slobode trebinje (1).jpg

trg slobode trebinje (4).jpg

trg slobode trebinje (9).jpg