Inspektori gradske tržišne inspekcije uveliko "češljaju" smještajne objekte na području Trebinja, a, prema saznanjima portala TrebinjeLive.info, inspektori će zakucati na vrata svih objekata ove vrste na području grada i to i do dva puta tokom narednih nekoliko dana.

Inspektor kontrola.jpg

Cilj pojačane kontrole su nadzor i evidentiranja nepravilnosti prilikom prijavljivanja gostiju u knjige domaćih i stranih gostiju.

U Trebinju više nema slobodnog kreveta za novogodišnje praznike, a pojedini vlasnici smještajnih kapaciteta ne vrše redovnu prijavu gostiju, a samim tim i ne plaćaju boravišnu taksu.

Nije rijetkost ni da vlasnici hotela, motela ili privatnog smještaja prijavljuju značajno manji broj gostiju od njihovog stvarnog broja, zbog čega inspektori imaju pune ruke posle.

Iz nadležnog odjeljenja za Inspekcijske i poslove komunalne policije apeluju na vlasnike smještajnih kapaciteta da se strogo pridržavaju zakonom predviđenih obaveza kako bi izbjegli represivne mjere.

"Cilj je da svaki gost bude prijavljen, a svaka nepravilnost biće sankcionisana u skladu sa zakonom", navode iz ovog Odjeljenja.