Termoelektrana /TE/  Gacko ispunila je 26. decembra plan proizvodnje električne energije  za 2019. godinu od 1.344 gigavat sati /GWh/  na pragu elektrane, a do kraja godine se očekuje da će u značajnoj mjeri biti prebačeni mjesečni i godišnji plan.

te-gacko.jpg

Izvršni direktor za proizvodnju električne energije i razvoj TE "Gacko" Đorđo Milović istakao je da je ranije ispunjenje plana proizvodnje električne energije  ostvareno, uglavnom, zahvaljujući kvalitetno odrađenom kapitalnom remontu  u ovoj godini što je rezultovalo povećanjem  prosječne snage termoelektrane.

Prema Milovićevim riječima, do kraja godine se očekuje da će biti ostvareno 6.500 sati rada TE "Gacko", što je značajan rezultat s obzirom na to da je kapitalni remont trajao 85 dana.

„Ovu godinu karakteriše i mali broj zastoja bloka TE 'Gacko', svega 12, što je mnogo ispod dosadašnjeg višegodišnjeg  prosjeka, kao i najduži rad bloka  bez zastoja u trajanju od 105 dana“, istakao je Milović.

On je napomenuo i da proizvodnja uglja teče nesmetano i planiranom dinamikom, što garantuje stabilan rad bloka TE i u narednom periodu,  te naglasio da se trenutno  na deponiji nalazi oko 100.000 tona uglja.