Poslanik Demokratskog fronta Andrija Mandić rekao je večeras u Skupštini Crne Gore da je Mitropolija crnogorsko-primorska dostavila nove amandmane na prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti, ističući da je ovo posljednja šansa za kompromis i da će se desiti "haos" ako vlast na to ne pristane.

Crna gora.jpg

"Ovo su dodatni amandmani uz one koji smo dostavili Skupštini i koji su u skupštinskom procesu. Ovo je posljednja šansa za kompromis", istakao je Mandić.

On je rekao da je bio u dva rata i da nije kukavica, dodajući da zna da ni predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković nije kukavica.

"Dobio sam informacije da je policija počela da se obračunava sa našim pristalicama koje blokiraju ulice. Ovdje u ovom parlamentu većina su dezerteri, a ja nisam dezerter i naše pristalice nisu dezerteri. Znajte preko ovoga vam neću preći. Ponavljam, ovo je posljednja šansa, ako ne pristanete na ovo desiće se haos u Crnoj Gori i pozivam sve moje ratne drugove da budu spremni", poručio je Mandić.

Poslanici Skupštine Crne Gore razmatraju danas Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, kojem se protive Srpska pravoslavna crkva i dio crnogorske opozicije.