Grupa građana iz Pljevalja i Žabljaka blokirala je most Đurđevića Tara, u znak protesta protiv izglasavanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Na licu mjesta je i policija.

IMG_20191226_56165.jpg

Grupa građana iz Herceg Novog je, takođe, blokirala put u Zelenici.

Oko stotinu građana Bijelog Polja blokiralo je magistralni put Bijelo Polje-Mojkovac u mjestu Rakonje.

Za kratko vrijeme na raskrsnici obilaznice Nikoljac-Rakonje i magistralnom putu Bijelo Polje-Mojkovac put je blokiralo više stotina građana, uz prisustvo velikog broja policajaca.

Goran Španjević je kazao da se građani spontano okupili da se odupru privatizaciji ckrve.

“Jer vidimo šta su riješili ovi, htjeli bi da privatizuju ckrvu, kao sto su privatizovali drzavu, i da naprave partijsku crkvu. Ovaj zakon treba da se razmatra godinu dana u skupštini, da poslanici razmatraju, pa onda da se donese, a ne preko jedne noći. Nećemo to da dozvolimo”, kazao je Španjević.

“Svi smo Mitropoliji crnogorsko primorsko ovdje I tu smo svi da podržimo, makar životima svojim”, kazao je Nikola Bošković.

Danas oko 11 časova blokiran je magistralni put Berane-Bijelo Polje, u znak protesta zbog najavljenog usvajanja zakona.

Policija je u popodnevnim satima počela da preusmjerava saobraćaj iz pravca Bijelog Polja preko regionalnog puta Bioča-Petnjica, zbog čega su smanjene ranije nastale kolone. Policija je ranije pregovarala sa građanima, tražeći da se put odblokira i nije primijenila silu. Nije pomogao ni apel sveštenih lica da građani uklone motorna vozila.