U Banjaluci je noćas završena vanredna sjednica Predsjedništva DNS-a na kojoj je za vršioca dužnosti izabran dosadašnji potpredsjednik ove partije Nenad Nešić, dok je za njegovog zamjenika izabran Milan Radović.
 
Nenad nesic.jpg

Poziciju generalnog sekretara DNS-a obaljaće Darko Banjac, inače Šef Kluba poslanika ove partije u NSRS. Izabrani su jednoglasnim odlukama unutarstranačkih organa.

Vršioci dužnosti ove stranke istakli su da su opredjeljeni za stranačko jedinstvo, kao i to da će rad DNS-a zasnivati na ranije dogovorenim ciljevima i principima.

Novoimenovani vršilac dužnosti predsjednika DNS-a Nenad Nešić zahvalio je prethodnom predsjedniku Marku Paviću što se ovu partiju doveo na nivo na kojem se danas nalazi.

- Nadam se da će Marko Pavić i Dragutin Rodić ostati i dalje članovi stranke. Zahvaljujem se svima koji su me izabrali i nadam se da ću opravdati ukazano povjerenje. Očekujem da ćemo sačuvati DNS, kvalitetno se pripremiti za predstojeće lokalne izbore 2020. godine i da neće biti napuštanja stranke - rekao je Nešić.

Milan Radović, novi vršilac dužnosti zamjenika predsjednika DNS-a naveo je kako smatra da je Predsjedništvo donijelo mudru i jednoglasnu odluku, kao i da je ovo dobra poruka članstvu i biračima da je DNS ozbiljan faktor u Republici Srpskoj.

Izrazio je očekivanje da će, nakon svih turbulencija koje su se desile u posljednjih godinu dana, stranka biti više prisutna na terenu i biti dinamičnija.

Za Nešića je, na sjednici održanoj u Banjaluci, glasalo 11 članova Predsjedništva, a za Darka Banjca sedam.

Sjednica Predsjedništva DNS-a održana je nakon što je predsjednik te stranke Marko Pavićpodnio neopozivu ostavku.

Osim njega, ostavku je podnio i zamjenik predsjednika i generalni sekretar DNS-a Dragutin Rodić.