Idealan komad u ovim zimskim danima, kada hoćete da izgledate lijepo ali i da vam pritom bude i toplo jeste džemper haljina.

dzemper haljina (2).jpg

Ovaj odličan komad možete nositi i kada želite da idete na kafu u opuštenom autfitu ali i kada posebno želite da se sredite za neki bitan sastanak.

Pored svih ovih prednosti, ona je i aktuelan modni komad koji se može vidjeti na pistama poznatih dizajnera.

Ukoliko u svom ormaru imate jednu, u nastavku pogledajte na koji način je sve možete kombinovati i postići potpuno drugačiji stajling uvijek.

1. Džemper haljina i košulja

Ukoliko u svom garderoberu imate džemper haljinu bez rolke onda je najbolje da je kombinujete sa košuljom, jer ćete na taj način dobiti poseban i moderan stajling.

Košulju, najbolje u bijeloj boji, jer će se najbolje uklopiti sa ostalim stajlingom, obucite ispod i preko nje džemper haljinu.

Ovaj stajling je više namijenjen za opuštene izlaske na kafu ili šetnje sa drugaricama, a možete ga kombinovati i uz čizme na štiklu ili ravne cipelice, na vama je da odlučite.

dzemper kao haljina.jpg

2. Prilagodite je uz pojas

Kako su džemper haljine glomazne, ukoliko ste sitni, onda vas one mogu "pojesti", a kako se to ne bi desilo, poslužite se jednim trikom: Uzmite običan kaiš ili široki pojas i obmotajte oko struka. Na taj način haljina će dobiti lijep oblik a pojas će vam istaći struk.

Naravno, i ukoliko niste sitne građe možete se poslužiti ovim trikom, uvijek je ljepše kada suptilno pokažete obline.

Umjesto kaiša ili pojasa možete iskoristiti i torbicu koja se nosi oko struka koja je sada veoma moderna.

dzemper haljina (3).jpg

3. Opušten stajling

Opušten stajling postići ćete ako bez ikakvih dodataka u vidu košulje ili pojasa obučete vunenu haljinu. Možete joj dodati šal i kapu, ravne cipele i spremne ste za duge šetnje.

A kako vam ne bi bilo hladno, pored najlonki, džemper haljinu možete kombinovati i sa čarapama do koljena u crnoj ili boji haljine. Odlično će se uklopiti.

dzemper haljina 4.jpg

4. Spremne da zasijate

Pored klasičnih modela džemper haljina postoje i oni elegantniji koje možete nositi čak i u izlazak, a odličan primjer jeste i haljina na slici.

Izaberite za sebe jedan uski model sa zanimljivim šlicem ili čamac izrezom oko vrata.

Ovaj model možete kombinovati čak uz salonke ili neke elegantne čizme. 

dzemper haljina (1).jpg