Skupština opštine Bileća ni danas nije održana, jer nije bilo kvoruma, saznaje TrebinjeLive.info.

vukovic aleksic bileca.jpg

Prema nezvaničnim informacijama, većina odbornika SNSD-a i ostatka skupštinske većine predvođena načelnikom Miljanom Aleksićem nije se pojavila na sjednici, dok su u skupštinskoj sali bili odbornici SNSD-a Ljubo Vuković i Blažo Vujović i nekadašnji odbornik ove stranke Radoslav Brčić.

Oni, prema saznanjima TrebinjeLive.info, imaju namjeru da formiraju novu skupštinsku većinu u kojoj bi bio i dio dosadašnje opozicije, s ciljem da se na mjesto zamjenika načelnika opštine izabere aktuelni menadžer opštine Mihajlo Vujović.

"Mimo volje načelnika Aleksića, grupa okupljena oko narodnog poslanika Radovana Vukovića želi da na funkciju zamjenika imenuje Mihajla Vujovića, što većina odbornika ne podržava", tvrdi izvor portala TrebinjeLive.info.

On navodi da je ovdje riječ o dvije sukobljene strane koje se ogledaju u načelniku Aleksiću i narodnom poslaniku "Radovanu Vukoviću sa prijateljima i porodicom".

"Žele da formiraju novu skupštinsku većinu u kojoj bi bio dio sadašnjih opozicionara, ali im to ne polazi za rukom. Cilj je da Vujović preuzme rukovođenje opštinom nakon 1. januara 2020., za kada je Miljan Aleksić najavio da će se povući sa funkcije načelnika", navodi naš izvor.

Međutim, Aleksić, prema nezvaničnim saznanjima, nema namjeru da se povuče sa funkcije, nakon što je vidio šta se sprema i nakon što se Radovan Vuković nije povukao sa mjesta predsjednika opštinskog odbora SNSD-a Bileća.

"Kad neće Vuković što bi se povukao Aleksić. Oni misle da hoće, pa na sve načine pokušavaju da imenuju Mihajla Vujovića za zamjenika, jer bi, u tom slučaju, on preuzeo rukovođenje opštinom, za šta Aleksić neće ni da čuje", navodi izvor našeg portala.