Pozivom na broj 1411 do sada je u okviru humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima" prikupljeno 38.835 KM, dok je na račun posebnih donacija uplaćeno 1.204 315 KM. Prikupljena sredstva će biti usmjerena za izgradnju dnevnih centara za djecu sa poteškoćama u razvoju u Banjaluci i Trebinju.

IMG_20191222_36358.jpg

Djeca - djeci, građani, Vlade Srpske i Srbije, ostale institucije, javne ličnosti iz sporta, kulture i zabave, i ove godine pokazala su humanost, solidarnost i zajedništvo na desetoj donatorskoj večeri u okviru humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima" u Banjaluci pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Srpske Željke Cvijanović.

Predsjednik Srpske je istakla da je solidarnost važnija od novca ali i da će ove godine on biti usmjeren za izgradnju Dnevnih centara za djecu s poteškoćama u razvoju u Trebinju i Banjaluci.

Za ovu namjenu Vlada Srpske izdvojila je 100.00 maraka, a Vlada Srbije 250.000 evra.

Donatorskoj večeri prisustvovali su predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijer Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, ministri u vladama Srpske i Srbije, te predstavnici privrednog i kulturnog života Srpske i Srbije.

Partneri predsjednika Republike u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji bili su mladi umjetnici, talentovana djeca iz različitih krajeva Srpske, koji su se umjetničkim performansom uključili u obezbjeđivanju pomoći za svoje drugare.

Do 31. decembra biće aktivan i humanitarni broj 1411 posredstvom kojeg će građani moći da učestvuju u ovoj humanoj akciji.

Ministarstvo finansija Republike Srpske otvorilo je kod Komercijalne banke Banjaluka račun posebnih namjena "S ljubavlju hrabrim srcima" za uplate donacija fizičkih i pravnih lica, a broj je 571-010-00002700-15.