Sveštenicima, sveštenomonasima i vjernicima Eparhije mileševske, koji su krenuli na crkveno-narodni sabor i poklonjenje moštima Svetog Vasilija Čudotvorca u Nikšić nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru na graničnim prelazima Ranče Polje, Čemerno i Dobrakovo, saopštila je jutros Eparhija.

mileceva kolona crna gora.jpg

Iz Eparhije mileševske su poručili da će ovu eparhiju na Saboru u Nikšiću predstavljati NJegovo preosveštenstvo episkop mileševski Atanasije, koji je obaviješten o zabrani ulaska vjernicima i sveštenstvu.

Vladika im je, kako navode, poručio da zadrže slogu i ljubav sa braćom i u Crnoj Gori i Srbiji, te napomenuo da među njima nema granica, jer su svi, koji su u Bogu i u dobroj nameri, zajedno i onda kada su fizički razdvojeni.

"Molimo se Svetom Vasiliju Ostroškom, Svetom Savi i svim svetima iz roda našega da od Gospoda izmole dodatne mudrosti, sloge, mira i ljubavi za vaskoliki srpski narod u ovom vremenu velikih iskušenja", navodi se u saopštenju sveštenika i sveštenomonaha Eparhije mileševske.

Portal "IN4S" navodi da su iz Užica obaviješteni da su vraćeni sa graničnog prelaza Jabuka.

"Vratili su nas sa prelaza ka Pljevljima, vratili su i pet-šest auta registarskih oznaka iz Srbije koji su bili ispred nas", navedi ovaj portal, te dodaje da je Granična policija Crne Gore vratila sa granice i sveštenike koji su bili u privatnim vozilima.

Prema riječima jednog od njih, proglasili su ih rizikom za nacionalnu bezbjednost Crne Gore.