U 11. kolu Prvenstva BiH košarkaši “Leotara” poraženi su u Bregovima od ekipe “Širokog” iz Širokog Brijega rezultatom 65:85 (22:22, 7:17, 17:25, 19:21). Ovo je prvi poraz Trebinjaca u Sportskoj dvorani “Miloš Mrdić”, a nakon prvog dijela imaju sedam pobjeda i četiri poraza, nalaze se na četvrtom mjestu i najprijatnije su iznenađenje prvenstva.

kk leotar siroki.JPG

Oko 800 gledalaca došlo je da bodri košarkaše Leotara protiv ekipe koja je doživjela samo dva poraza u prvenstvu i član je ABA2 lige.

Prva četvrtina bila je izjednačena i obje ekipe su se smjenjivale u vođstvu tako da je nakon prvih deset minuta semafor pokazivao 22:22. U drugoj četvrtinu gosti su polako povećavali prednost i ovaj dio su dobili sa deset koševa razlike tako da se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 29:39.

Odmah na početku treće četvrtine gosti su ponovo dodali gas i u 25. minutu došli su do prednosti od 18 koševa - 36:54. Tu prednost su održali do kraja četvrtine jer se u posljednjih deset minuta ušlo sa rezultatom 46:64.

Tokom posljednjih deset minuta treneri obje ekipe uveli su sve igrače sa klupe tako da su svi osjetili draž večerašnje utakmice, osim Raičevića.

Na kraju utakmice rezultat je bio 65:85.

Leotar je odigrao dobro poluvrijeme, ali gosti su bolje skakali, bili preciznijii i agresivniji što je došlo do razlike u trećoj četvrtini, a nakon toga je samo rutina gostiju bila dovoljna da se razlika održava.

Na kraju meča publika je aplauzom nagradila obje ekipe što je kod gostiju izazvalo simpatije.

Trener Miro Vukoje je rekao da je protivnik bio odličan.

“I ono što su promašili pokupili su pod obručem i to je realnost, a protivniku čestitke. Mi imamo ambiciju opstanak još uvijek i to imamo u podsvijesti. Nadam se da ćemo u drugom dijelu nastaviti sa dobrim igrama”, istakao je Vukoje.

Prvenstvo se nastavlja već sljedeće subote kad Trebinjci gostuju u Sarajevu kod KK “Sparsi”.

KK „Leotar“: Marić 1, Raičević, Aleksić 11, Tunguz, S. Damjanović, Rikalo 16, Andrejević 14, Milidragović 7, Ninković 4, Šakotić 12, Dedijer, Milošević. Trener: Miro Vukoje.

HKK „Široki“: Naletilić 3, Kraljević 8, Filipović 12, Čolak 13, Zubac 12, Šušak 3, Karičić, Čović, M. Drežnjak 17, D. Drežnjak 7, M. Damjanović 4, Batinić 6.Trener: Hrvoje Vlašić.