Izaberi pismo: ćirilica / latinica

Obnovljen rad Fondacije "Sveti Vukašin" u Hercegovini

Episkop Dimitrije je početkom decembra organizovao prijem za članove ranijeg i novog Upravnog odbora i predstavnike opština i gradova koji pripadaju ovoj Eparhiji.

Vladika Dimitrije je istakao da Fondacija „Sveti Vukašin“ nastavlja da radi proširujući svoje djelatnosti, a ne zaboravljajući prvobitnu ideju podrška natalitetu u Hercegovini, navedeno je na zvaničnom sajtu Eparhije Zahumsko-hercegovačke.

- Fondacija Sveti Vukašin bi trabala da bude spona koja još bolje povezuje postojeće humanitarne, čovjekoljubive i zdravstvene institucije u ovome dijelu RS, ne konkurišući im u bilo kom smislu, već svima nama pomažući da budemo bolji, čovjekoljubiviji, milosrdniji i pažljiviji jedni prema drugima - rekao je on.

Episkop Dimitrije je pozvao sve da, u skladu sa mogućnostima, daju doprinos nastavku humanitarnih aktivnosti u Hercegovini.

Fondacija „Sveti Vukašin“ osnovana je na Preobraženje 2011. godine, kada se odazvao veliki broj donatora iz zemlje i inostranstva u cilju podrške natalitetu u Hercegovini.

Dvije godine od svog osnivanja Fondacija je ispunjavala predviđeni cilj, isplaćujući materinski dodatak za treće, četvrto i svako sljedeće rođeno dijete majkama na području Zahumsko-hercegovačke eparhije i opštine Kalinovik.

Zbog nedovoljnog priliva novca od stalnih donatora i iz opština i grada Trebinja, 2013. godine je redukovan njen rad. Iz Fondacije je tada saopšteno da će, imajući razumijevanja za finansijske teškoće sa kojima se susreću istočnohercegovačke opštine i drugi donatori, Fondacija rad usmjeriti na demografski najugoženija područja, dijelove Eparhije na području Hrvatske, FBiH i na opštinu Kalinovik.

Šta Vi mislite o ovome?

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala trebinjelive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal trebinjelive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.




Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
50.000+
dnevnih
posjeta
1.550.000+
mjesečnih
čitanja
3.900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
30.000+
fejsbuk
sviđanja