Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su zajedno sa policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, u predmetu „Papović“ identifikovali pet lica, te protiv istih podnijeli izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Prevara u službi“.

vukasin_papovic istraga.jpg

Lica inicijala Ž.T., M.U., S.B., M.K. i V.N. se terete da su u periodu od marta 2013. godine do marta 2018. godine, nabavljali falsifikovane račune za noćenje u hotelima, sa područja BiH, Republike Crne Gore i Republike Srbije, nakon čega su iste naplaćivali u preduzećima gdje su zaposleni, upotrebljavajući ih kao prave.

Takođe, osumnjičeni su lažne račune podnosili na blagajne preduzeća u namjeri da naplate noćenje u hotelima, te na taj način dovodili u zabludu blagajnike da im izvrše nezakonitu isplatu.

Materijalna šteta pričinjena navedenim krivičnim djelima iznosi oko 70.220,00 KM.

Podsjećamo, protiv 19 klijenata trebinjskog profesora Vukašina Vula Papovića Uprava za organizovani kriminal MUP Repulike Srpske predala je srednom juna izvještaje trebinjskom tužilaštvu.

Slučaj "Papović" aktuelan je od februara 2018. godine, kada su pripadnici trebinjske policije, zbog prijetnji tadašnjem direktoru RiTE "Gacko" Bošku Kozomari, uhapsili penzionisanog profesora likovnog Vukašina Vula Papovića.

Pretresom njegovog stana inspektori su došli do zanimljivih detalja, između ostalog, otkrili su da se godinama unazad, kako je to rekao tada prvi policajac Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa, bavio falsifikovanjem.

Slučaj je ubrzo preuzela Uprava kriminalističke policije MUP-a Srpske.

Papović je, kako je tada rečeno, uz lažne račune izdavao i diplome i putne naloge.

U Papovićevom stanu, prilikom pretresa, pronađeni su, između ostalog, pečat Elektroprivrede Republike Srpske, Gimnazije "Jovan Dučić", Srednje tehničke škole Trebinje, te jedan crveni pečat sa natpisom "M", pet plavih pečata „Junajted ofis“ sa natpisima „Slavija“, „Garni“, „Bijeljina“,“Novi Sad“...