U 15. kolu Premijer lige BiH RK "Leotar" je na domaćem parketu odigrao neriješeno 32:32 (17:13) sa ekipom "Lokomotive" iz Brčkog.

Rk leotar lokomotiva.jpg

Večerašnja utakmica može se okarakterisati kao igra od trijumfa, preko sigurnog poraza i golom Srdanovića devet sekundi prije kraja meča do remija.

Domaćin je odlično počeo i već u 10. minutu utakmice bilo je 7:1. Gosti se nisu predavali jer su uz nekoliko brzopletih šuteva i grešaka domaćina u 20. minutu smanjili rezultatsku razliku na 10:9.

Do kraja prvog poluvremena domaćin je došao do prednosti od četiri gola i na odmor se otišlo sa 17:13.

Gosti čine preokret na početku drugog poluvremena. Domaćin je promašio nekoliko zicera, uvukla se nervoza kod među Trebinjcima i gosti serijom 2:8 u 41. minutu dolaze u prednost od 19:21.

Domaća ekipa ponovo je povela sa 23:22 u 43. minutu.

Kada se mislilo da će domaćin da preokrene rezultat u svoju korist gosti su ponovo došli u vođstvo od dva gola 26:28. Ta prednost je bila i u posljednjoj minuti utakmice, koja se zatim smanjuje na 31:32.

Gosti su igrali sa igračem manje i izgubili su loptu, a u protivnapadu Srdanović je devet sekundi prije kraja pogodio mrežu gostiju za remi koji je i najrealniji na večerašnjoj utakmici.

Najefikasniji na utakmici bili su Miličević kod Leotara i Krivokapić kod Lokomotive sa 12 golova.

Leotar je nakon 15. kola osvojio 19 bodova uz 6 pobjeda, jedan remi i 8 poraza.

Sada slijedi pauza do kraja februara kada će Leotar u 16. kolu dočekati RK "Iskru" iz Bugojna.

RK "Leotar": Savović, Veraja, Draganić 6, Miličević 12, Milojević 2, Nikolić, Ninković, Radović, Bugarinović 2, Ratković, Uljarević 2, Janković 3, Grk, Abramović, V. Kovač, Srdanović 5. Trener: Darko Tavrić.

RK "Lokomotiva": Vukoje 4, Hercegovac, Đurkić, Petrović 2, Đukić 1, Čekić, Krivokapić 12, Baraković 1, Grujić 8, Ristović 3, Mihajlović, Mišetić 1, Purić, Rikanović. Trener: Ljubomir Filipović.