Za novogodišnje praznike u Trebinju je popunjeno oko 90 odsto smještajnih kapaciteta, čemu je uveliko doprinio i nastavak dobre tradicije iz ranijih godina - organizacije novogodišnjeg koncerta pod platanima.

hari-mata-hari.jpg

U Turističkoj organizaciji kažu da su prezadovoljni popunjenošću smještajnih kapaciteta, ističući da su turisti, uglavnom, rezervisali period od 31. decembra do 2. januara, ali da je značajan broj i onih koji će u Trebinju boraviti već od 28. decembra.

"Koncert Hari Mata Harija privukao je značajan broj gostiju, vlasnici smještajnih kapaciteta nam kažu da fali kreveta i da je velika potražnja za boravkom u Trebinju tokom Nove godine", navode u Turističkoj organizaciji.

Hari Mata Hari nastupiće 31. decembra od 22.00 časa, a ranijoj najavi ovaj popularni pjevač je istakao da sve posjetioce očekuje spektakularan koncert u najjužnijem gradu Republike Srpske.

U Trebinju će se pjevati i veseliti i 29. decembra, kada će pod platanima nastupiti orkestar Gradske muzike iz Đenovića.

Njihov nastup zakazan je za 21.00 sat.

Za najmlađe Trebinjce i ove godine biće priređen doček Nove godine 31. decembra u 12.00 časova uz zanimljiv program koji će činiti Deda Mraz, princeza, gusar i drugi dječiji omiljeni junaci.

Grad već uveliko poprima praznični izgled, pojedine ulice su okićene, a tek slijedi kićenje ulica koje to do sada nikada nisu bile kao što su ulice Obala Luke Vukalovića, Njegoševa, Cara Lazara i carice Milice, Preobraženska, Dositejeva...

Zajedničkim resursima grada i javnih preduzeća napravljeno je oko 100 novih ukrasa, koji tek treba da budu postavljeni i tako dodatno uljepšaju naš grad.