Portal "Dubrovački dnevnik" stao je u odbranu prvog čovjeka tamošnjeg gradskog vijeća HDZ-ovog Marka Potrebice, koji je u intervju za njihov portal iznio čitav niz skandaloznih izjava na račun Srpske pravoslavne crkve, Trebinja i Trebinjaca, ali i svojih sugrađana Dubrovčana koji posjećuju Trebinje, nazivajući ih "dušebrižnicima".

dubrovnik-8-svjetsko-cudo.jpg

Tako ovaj portal, između ostalog, tvrdi da je TrebinjeLive.info sve grubo izvukao iz konteksta, pravdajući HDZ-ovog Potrebicu da on, maltene, nije mislio ono što je rekao kako o Trebinjcima, tako i o svojim sugrađanima "dušebrižnicima".

Iako su Potrebicine skandalozne izjave uslijedile svega dva dana nakon klicanja ustaštvu kroz koncert Tompsona Perkovića na Stradunu, "Dubrovački dnevnik" je optužio TrebinjeLive.info za huškanje, iako takvih tekstova, posebno nacionalističkih, nikada nije bilo na portalu TrebinjeLive.info niti će ih biti.

Portalu TrebinjeLive.info, navodi "Dubrovački dnevnik", najviše zamjeraju jer nije naveo da je Potrebica u intervjuu za njihov portal naglasio da nisu svi Trebinjci isti, te da je pojedinim poželio dobrodošlicu.

Međutim, potvrdili su da je Potrebica za Srpsku pravoslavnu crkvu u Trebinju rekao da lažima sa oltara truje trebinjski narod, što je osnova teksta koji je objavio portal TrebinjeLive.info i u potpunosti ga dosljedno prenio, kao i sve ostale dijelove tog intervjua.

dubrovnik marko potrebica.jpg

Jasno je da "Dubrovački dnevnik" sada pokušava da ublažiti nepromišljene izjave prvog čovjeka dubrovačkog gradskog vijeća, ali, nažalost, one su već izrečene i većina njih je, bar što se tiče Trebinja i Trebinjaca, neargumentovana, kao i izjave koje je uputio svojim sugrađanima Dubrovčanima koji svakodnevno sarađuju sa Trebinjcima i ne interesuje ih politička igrarija nekolicine ljudi na dobro plaćenim funkcijama.

Ono što je najvažnije, građani dva grada nastaviće saradnju i ubuduće, ne osvrćući se na kojekakve političke izjave pojedinaca, koji pokušavaju da osujete svaki oblik saradnje.

Ipak, narod je jači i od politike i od pojedinačnih interesa političara, ma sa koje strane da  oni dolaze.